Livsmedel..

Jag är så trött på att skriva om livsmedel! Därför har jag bestämt att ikväll får det vara nog. Ikväll ska det bli klart, så även om jag måste sitta uppe hela natten!! DET ÄR TRÅKIGT!!!!


Lång dag!

Efter en effektiv dag med arbetslaget på biblioteket med fika och skratt så är vi äntligen klara. Nu sitter jag dock kvar för att skriva det sista på matfettet. Vad jag känner mig duktig! Det blir en lugn kväll med god mat och finalen i Sveriges mästerkock!

Den svenska björnstammen.

Har alltid kunnat lita på min omdömeslöshet
Har alltid kunnat tappa min skalle till marken
Har alltid varit'säker på att jag kan göra fel
Det ger mig trygghet i stanken, bedragen av tanken

Tror du vi kan ropa efter nån med förstånd
Som kan se vad vi gör och förstå vad vi menar
Jag tror du söker efter mer än du ser
Men jag ser att du ler och jag tror att du tvivlar

Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
Längtar efter något som kan rädda mig
Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
Längtar efter något som kan rädda mig

När vi låtsas på riktigt från hjärtat och drömmen
Kan vi vakna med tiden och sansas i sömnen
För vi lever alla med känslan att falla
Och vid tomhetens botten står vi på toppen

Snart ett år sedan jag såg er live. Nu har jag börjat förstå varför jag tyckte ni var så bra. Varför är det så tråkigt att skriva arbete efter arbete?


Väla!


Här ser ni lite nytt som fick följa med mig hem idag. Bland annat ett par apsköna sandaler!

Våffeldagen


Efter jag solade idag så hälsade jag på mamma. Men jag luktade våfflor på andra sidan byn...


Och jag luktade rätt! Hemma hos mormor och morfar väntade nygräddade våfflor med jordgubbar på mig! Vem tror ni jag hittade där om inte?


Min kusin! Vi gav oss ut på en cykelrunda efter våfflorna. Vi gick över floder och stockar. Vi kastade macka och cyklade ner för stora backar. Vi såg en varg, en räv och plaskade i vattnet.



Vi är så söta!


Såhär kul har vi! Jag längtar till sommaren när vi ska ha minst lika roligt! :)

Nostalgi


J testade en ny Ben & Jerry igår. "Oh my applepie" hette den. Av hennes min var den inte så god. Det tyckte inte jag heller. Vad kan jag säga mer än att jag drömde en obehaglig dröm inatt? Det är inte varje natt man blir skjuten i hjärtat och överlever. Haha kanske därför jag hade ont i halsen i morse? ;)

Undra vad dagen har att erbjuda idag? Städa och en härlig promenad i sommartiden. Gillar slappesöndagar, har redan tittat på SATC2 och käkat glass till frukost. Giftet har lämnat kroppen och jag mår bättre nu. Längtar till imorgon!

Morgon!

Jag vaknade nyss! Det var ett tag sen jag sov så här länge, som en sten. Jaha, vad gör man med en dag man nästan missat? Det är synd att jag inte har några flashiga bilder att bjuda på sen igår. Det var riktigt roligt. Vi drack vin, åt pizza och kladdkaka och vi dansade hela natten tills underbara M kom och hämtade oss!

Men vad händer idag då?
Jag har fått erbjudande om thaimat ikväll som jag garanterat ska ta. Jag ska snart ut på en promenad och då ska jag ha glass och hjälpa till lite på loppisen. Men först ska jag käka lunch och bli lite fräsch igen^^

...

Det jobbigaste som finns är att somna själv efter en sån här underbar kväll. Det är jobbigt att vara själv när man egentligen inte är det. Eller är jag det egentligen? Eller inte? Nu får jag väl sova. Det är väl bäst så. Behöver drömma lite, det blir bättre då. Om det funkar så. I drömmarna somnar jag inte själv iaf.


Yeeey!!

Jag blev nyss klar med min hemtenta. Den var betydligt enklare än vad jag trodde! Nu ska jag ut och powerwalka lite och sen ska jag göra mig lite festfin! :) 


Strövarkväll!


Kom hem för en stund sen ifrån strövaruppstarten. Det kommer bli en jätterolig termin!
Fick en trisslott hemskickad innan. Ni ser vilken tur i spel jag har? Tur jag lyckas bättre på andra sätt istället ;)

Nu tar jag kväll, en skål med gino och en kopp te på det! Måste ju sova snart, imorgon är det hemtenta...


Svar:
Josse: Tack! Jag tyckte själv att jag fick till det där faktiskt.
Dietisten: Jag gillar oboy, den är söt och god!

Mjukis


Den här hemmagjorda scrubben har gjort mig så mjuk och len. Två sorters olja, fyra kryddor och socker kan jag avslöja!

Seeg!

Det är inte degen som är seg utan det är jag! Sitter här med en Lilohund i knät och har precis skrivit klart en labbrapport. Idag har jag förutom det hunnit med att säga hejdå till min kusin, tränat, solat, tvättat och frusit under täcket. Jag vill inte bli sjuk igen!

Jag är helpepp inför imorgon, både min hemtenta och party på kvällen!

Lite senare ikväll visar jag kanske en hemmagjord och speciellt nyttig sak! Nu ska jag käka lite :)

Kusin sleep over!


Här har vi världens bästa kusiner som bakar bröd! Det blev ett palternacksbröd på rågsikt med en touch av morötter!



Det måste knådas ordentligt för glutenet ska bli så bra som möjligt.


Vi målade lite påskägg!


Kvällen avslutades med lite gino och Sveriges mästerkock!

New body party!


Här ser ni min snyggeskål! Är riktigt förälskad i den, liksom mitt tårtfat!



Jag bad gästerna att se lite naturliga ut... Btw så var S absolut snyggast ikväll med sina snyggebyxor!


Idag höll J ett lyckat NBP i min lägenhet. God ananaspaj och fina pepparkaksmuffins bjöds det på! Jag införskaffade mig lite färg i sportvardagen och köpte mig en sport-bh!

Tisdagslyx!


Visst är det lyxigt med frukost på sängen med härligt doftande rosa rosor? En omega-3 nyttig böcklingsmacka med en osötad fruktsallad, ett vitaminsprängfyllt ägg och ett glas d-vitamin med oboysmak. Nu börjar min pluggtid igen, ska skriva lite om ost och olika matfetter, samt en labbrapport :)

Blomfint!


Här ser ni ytterligare ett av mina tantintressen, nämligen blommor! Nu har jag käkat schnitzel och ska gå och ta en låååång varm dusch. Sprang innan idag, det finns en hel del att jobba på! Otränad och slemmig - 15 min!

Yrkesrollsutveckling - klar!


Äntligen blev jag klar! Duktiga mig har skrivt klart ett arbete, imorgon väntar nästa! Jag är grym :)



Här ser ni vad jag hittade på hallmattan idag. Lite gammelångest?

Nu ska jag ge mig ut i det fina vädret och springa!

I skolbänken

Tillbaka till mitt köksbord där jag hör hemma. Nu är det dags för att skriva lite arbeten och jag hade tänkt börja med min yrkesrollsutveckling. Den kanske kan bli klar till imorgon? Det hade varit skönt! Till fyra ska jag skriva intensivt, därefter tar jag kväll med lite träning och möten och sånt!   

Skype!

Jag har länge varit ganska negativt inställd på den här nymodigheten men det är faktiskt riktigt roligt! Man ser sig själv hela tiden! Så om någon är sugen på att snacka lite med mig på den här skypegrejen så är det bara att säga till^^  

Nu ska jag sova lite, ska ju upp senast klockan sju! 

Vill ha sol.


Det är mulet och grått och tråkigt ute. Därför bjuder jag på en vårbild istället.

Björn Ranelid gjorde mig glad nyss. Gillar den låten. den är lite klatschig. Nu ska jag städa hela lägenheten för att imorgon bara kunna koncentrera mig på att plugga och träna. Något jag kommer att göra nu i tre veckor. Varje dag.

Hemkunskap



Matlagning och bakning är rena rama kemifabriken. Det är roligt att laga mat och det är roligt att vara bra på något och att andra också tycker det. Vi gjorde rågbröd och vetebröd. Jordgubbsylt och havtornssylt slängde vi med ihop. Det är roligt att vara helt uppe i något och glömma allt runtomkring.

Tre veckor.


I tre veckor har mina ärtor fått växa på en liten förskola ute i skogen. Jag har gråtit, skrattat och vuxit på den här förskolan som jag från början dömde bort. Nu har jag lärt mig vikten av tålamod och ett ljus har gått upp för mig. Plötsligt verkar vissa saker vara så mycket viktigare i livet än vad de varit innan.

Jag vet inte vad det är, men jag vill inte slösa bort min tid längre. Jag vet vad jag vill ha och snart är tiden slut för saker som inte leder dit jag vill. Få inte panik nu men jag börjar bli gammal! Konstigt nog börjar jag gilla tanken och jag både längtar och inte längtar tills jag tar min examen. Nu njuter jag av mitt liv som glidande student med sovmorgnar men jag har börjat längta efter något annat. Detta något annat är ett grönsaksland med en katt och några hönor.


Här har vi mörkerärtor. Växtplågeri? Ni kan vara lugna! Nu står de i fullt solljus och bara lapar sol hela dagarna!


Varför behöver en ärta rötter? För att suga upp vatten!



Här ser ni min lite mer kreativa sida!

Tack för den här tiden Lyckan. Det har varit roligt och mycket lärorikt! Nu väntastre helvetesveckor med sjukt mycket plugg. Men det ljusnar i horisonten. Hoppas jag!

Kvällsöppet

At the moment sitter jag och målar naglarna och tittar på kvällsöppet. Ja, jag vet att klockan är halv tolv och jag borde sova men kom inte hem förrän åtta och jag känner att jag behöver lite fritid. Jag börjar känna mig sliten och stressad och är väldigt trött!

Det är drygt att ha praktik till klockan sju på kvällen. Imorgon blir det bättre. Då ska jag hem till kärleken!


Ett nytt löfte.

För ett tag sen (typ en månad) hade jag ett löfte till mig själv. Att jag skulle må bättre i två veckor. Det gjorde jag. Nu har jag nått ett litet döläge i det där. Det börjar bli dags igen för ännu ett löfte.

Den här gången ska jag må ännu bättre i magen och träna för att få bättre kondition och bli starkare.

Mål: Den förste maj ska jag kunna springa den röda slingan på tolv minuter eller mindre. Jag ska bli starkare; 35 kilo i armpress. Jag ska äta mer frukt och grönt och äta ännu mindre fett. Godis endast på helgerna och inga smaskiga bakverk.

Varför? Jag ska se om jag kan må ännu bättre!

Om jag klarar det: En helt ny vårgaderob! Och en helt ny frisyr! (Snarare ett par shorts, en tröja och en klänning om min ekonomi tillåter) (Snarare en håruttunning och lite slingor)


Puss på att jag fixar det!

Inte ska jag!


Underbara R har ju varit iväg nu i några dagar men kom hem till mig igår med lite överraskningar! Glömde fota pennan, den ligger och är på hugget i min livsmedelsbok och bara njuter av att den är så himla bra på att stryka under det viktigaste med!


Mina nya lack! 715 Pink lemonade, 713 south beach och 606 second nail. Det rosa är min nya favorit och kommer att användas mycket flitigt i sommar! Får mina fingrar att se snyggt brunbrända ut.


Här har ni den! Min nya snygga vårjacka som jag hämtade i onsdags. För en stund sen insåg jag att jag inte har några snygga vår- och sommarkläder att matcha jackan med. Därför surfar jag omkring på jakt efter den perfekta midsommarklänningen, de perfekta sommarshortsen, den perfekta transparenta tröjan, den perfekta spetskjolen och den perfekta vardagsklänningen! En snygg bikini och ett vackert linne hade jag inte heller sagt nej till. Nu har jag bara svarta, tråkiga och gamla kläder i min gaderob som jag upptäckte när jag rensade ur.

Melo


Detta är en bra sammanfattning av resultatet och kvällen. Bra!


Gillar den här bilden, han ser så genuint besviken ut!

Fredagkväll


Igår hade jag en riktig mysdag efter att jag slutade på praktiken. Inne i stan så shoppade jag tre nya nagellack och när jag kom hem så stack jag ner och solade lite. Därefter gjorde jag räkmackor till mig och mamma. Vi festade till det med den lyxiga räkmackan, ostbricka och en fab chokladtårta som dock var godast fryst till frukost idag. Det kändes som flera år sen jag hade en lugn och mysig hemmakväll med mamma.

Kvinnodagen

Idag är det visst kvinnodagen. Då kanske jag ändå skulle köpa dom där tulpanerna jag höll i idag på ica? Dom var ju faktiskt jättefina!

Nu ikväll har jag tittat lite på tjockisprogram. Där sa dom att anledningen till man hetsäter är att man inte älskar sig själv. Undrar om dom har rätt? Tidigare har jag inte tänkt på något samband mellan mat och självförtroende i mitt eget fall. Jag äter ju mat för att jag älskar mat. Jag älskar att laga maten och jag älskar att smaka och tugga mat. Matlagning och smakning är ju några av mina största livsintressen. Men skulle det betyda att jag inte älskar mig själv? Men det är klart att det finns skillnad mellan hetsätning och matnjutning. När jag hetsätar mår jag inte bra, det är något inom mig som säger att det får inte finnas någon mat kvar. När jag njuter så smakar jag på varenda matbit och njuter högljutt.

Nu är jag verkligen jättetrött. Ska bara diska lite, sen går jag faktiskt och lägger mig!

Imorgon så visar jag vad jag hämtade ut på ica ;)

Kvinnodagen

Idag är det visst kvinnodagen. Då kanske jag ändå skulle köpa dom där tulpanerna jag höll i idag på ica? Dom var ju faktiskt jättefina!

Nu ikväll har jag tittat lite på tjockisprogram. Där sa dom att anledningen till man hetsäter är att man inte älskar sig själv. Undrar om dom har rätt? Tidigare har jag inte tänkt på något samband mellan mat och självförtroende i mitt eget fall. Jag äter ju mat för att jag älskar mat. Jag älskar att laga maten och jag älskar att smaka och tugga mat. Matlagning och smakning är ju några av mina största livsintressen. Men skulle det betyda att jag inte älskar mig själv? Men det är klart att det finns skillnad mellan hetsätning och matnjutning. När jag hetsätar mår jag inte bra, det är något inom mig som säger att det får inte finnas någon mat kvar. När jag njuter så smakar jag på varenda matbit och njuter högljutt.

Nu är jag verkligen jättetrött. Ska bara diska lite, sen går jag faktiskt och lägger mig!

Imorgon så visar jag vad jag hämtade ut på ica ;)

Älskad



Aj min hals!


Efter en jobbig och påfrestande dag är jag hemma. Det gör så hemskt ont i halsen och huvudet värker! Köpte lite glass och det gör faktiskt mindre ont när jag äter den. Det känns bättre i hjärtat iaf!

Nu är klockan sex och det är fortfarande ljust ute. Lite gryta ska jag lyckas koka ihop nu :)

Ecco news!


Spring!


Tänk om jag vore gjord av pengar? Skorna är verkligen to die for och vad finns det att säga om klockan? Luktade på parfymen för någon vecka sen och har haft doftprovet i min jackficka och smygluktat nu i flera dagar. En ny favoritdoft! Marc jacobsringen har jag tittat på och bestämt mig för vilken jag vill ha. Tibi In Omne Tempus. I sommar vill jag gärna ha ett par ray ban på näsan och njuta av det fina vädret! Vem vet, jag kanske redan har klickat hem något?

Kreativ

Något som gör min geniuint glad är när jag lyckas med saker. När jag lyckas skapa något känns det bra, då kan jag själv liksom.


Här ser ni resultatet! En ny prydnadskudde! Jag invigde min symaskin och dammade av mina syslöjdskunskaper och skapade en kudde!

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra för roligt. Jag har tagit en paus från det mesta idag och bara varit mig. Nu ska jag göra lite pannkakor kanske? Eller gå ut med soporna? Blev sugen på att gå på bio. Till helgen ska jag nog se en film. Jag gillar film.

Livet fortsätter.

Jag har insett att jag vill inte att bloggen ska bli så stor. Jag gillar att veta vilka som läser den. Jag behöver inte de där sekunderna i rampljuset. Jag vill ha en blogg som jag kan titta tillbaka på och le och gråta.

Idag har det hänt saker som jag inte skriver om här. Men jag behöver det här för att komma ihåg att det hände faktiskt idag. Och att det har hänt och inte är en hemsk mardröm.

Nu ska jag i min ensamhet sy ett kuddfodral och göra mig en kopp varm choklad. Livet fortsätter, trots allt.

Liam 3 år!


Idag är det ingen vanlig dag för idag har det varit Liams födelsedag!



Här ser ni mina stora flickor och min stora kille! Där öppnar han min och mammas present!



Jag, Smilla och Safira som hugger in på fina marinerade revben, mozzarella, sallad och potatissallad! Mycket gott!




En bild på Liam med tårta!




Avslutningsvis en bild på smurfLiam!

En sjöutflykt.


En mindre smickrande bild på mig när jag äter korv. Idag cyklade jag och S och J till Bandsjön som ligger i Klippans kommun. I bil kom M och K. Vi grillade korv, spelade boule och kubb och hade det mycket trevligt. Cykelturen hem kände jag mig som en gammal tant och flåsade som en flåsoxe.

Glädje!

"Det är en glädje att läsa ditt arbete. Det är tydligt disponerat, enkelt att följa och med ett bra språk. Du tycks ha bearbetat litteraturen och gjort den till "din"." - en av mina hemkunskapslärare.

Det är sådana kommentarer som gör det värt att fortsätta. Det är då jag vet att jag kan om jag vill. Det är då jag vet att jag är bra på något. Ett stort tack till mig och en klapp på axeln!

Dock fick jag bara G eftersom jag lämnade in det försent (en stor miss från min sida, men sådana är reglerna) men hon skrev att hon gärna hade satt ett högre betyg på mig.

Här fortsätter jag i matens tecken och visar en bild på mitt fredagsmys!


Det vankas vår!


Nu vill jag hitta en snygg (inte praktisk för det har jag.) vårjacka. När det gäller skor så kanske ett par converse? Jag behöver en vårgaderob som inte är svart helt enkelt!

Livsmedelsvetenskap


Här ser ni en väldigt bra bok! Den är lättläst och lägger fram faktan på ett förståeligt och naturligt sätt. För alla de som är intresserade av olika livsmedel kan denna ses som en bibel. Just nu håller jag på med ett arbete om mejeriprodukter, ost och matfett. Nu är jag en inbiten mjölkälskare och firar min vårpromenad med att få i mig 18 av 22 viktiga näringsämnen i ett glas oboy!

Lyxiga solfrukosten.


Hemmagjord apelsinjuice, fruktyoghurt med frön och macka med lövtunna chillisalamiskivor. Gott! Nu ska jag fortsätta skriva mitt livsmedelsarbete och gå på toa!

Agaist coldness


Kackel


Varför kan jag inte bara vara nöjd och glad? Istället längtar jag ihjäl mig tills vfun är slut!

Materiell glädje.


Hur kan jag bli så glad över en sak?