Effektiv onsdag!

Det är tredje dagen på praktiken och jag har kännt mig riktigt effektiv idag. Jag har hunnit lektionsplanera och allt möjligt under arbetstid. På min avdelning var det bara tre barn idag, så det har varit väldigt lugnt! Nu ska jag ut och springa en runda, synd bara att badet har stängt i tre dagar!? Sen blir det en god räkcouscousavocadonamnam!

Sv: Nej Johan, jag har tyvärr inte läst den. Det får jag kanske göra efter jag har läst denna? Saknar dig! <3

Saknad!


Grattis min fina vän!

Boklycka.


Idag har jag gjort nya saker hela dagen. Imorse gick jag upp klockan sex och sprang i en kvart. Därefter tog jag tåget och stack till vfun. Det var roligt! Förskolan kan nog bli en riktigt trevlig upplevelse. Efter det hoppade jag av vid maxi och handlade lite på bokrean. Det behövs lite litteratur i vardagen! Det är skönt att bara få drömma sig bort...

Idag blev det krämig laxpasta till middag :)


Boknörd


Jag är genuint glad idag. Miss Mary Bennets självständighet är färdigläst. Ett fartfyllt romantiskt äventyr på lite mer än 300 sidor. Lagom läsning nu på sportlovet. Det känns skönt att jag har hittat tillbaka till mitt boksug. Redan imorgon ska jag till maxi och fynda några böcker till! Nu ska jag ut och springa en lång runda i solnedgången.


Homemade pizza!


Kalvfärs kryddad med chilli anchostyle, spiskummin och vitpeppar. Rivna champinjoner och riven coquette. Ett tjockt lager riven västerbottenost. Det som inte var hemmagjort var pizzadegen. Den är köpt. Idag har det varit en riktig sportlovslördag. Pizza, läsk, godis, kaka, trevligt sällskap och en lång promenad. Tur det är en ny dag imorgon och en ny vecka på måndag.

Det är bra nu.

Nu känns det lugnt inom mig. Det är skönt. Det är jätteskönt!
Snart ska jag ut och gå. Nu städar jag. Sen blir det hemmapizza igen. Ikväll blir det melomys. Och jag ska fuska. Jag ska äta en kärleksmums eller två.

Igår hade jag det väldigt trevligt. Bra sällskap och väldigt god pizza!

Fredag!

 
Saknar mina shorts!
Ute skiner solen och jag bara älskar det fina vårvädret! Synd bara att det blåser så mycket ute. Jag och Lilo ska snart sticka ut och sen blir det gymmet!

Lillördag


En rolig app^^



Vad gör K med Js Iphone? Avundsjuk kanske?



Jag och en mycket god semla. (Lite torr dock.) Förutom semla bjöd jag på nybakta kärleksmums! Det fanns en liten tjej som vi saknade mycket, men förhoppningsvis får jag träffa henne i helgen! S♥

Fettisdagen!


Det här vart gottigott! Första semlan jag åt det här året, på semmeldagen, den dagen då man ska äta semlor!

Fruktboost!


Här ser ni min tisdagsfika/lunch. Glömde köpa pålägg till mitt goda bröd så det blev lite fruktsallad istället. Tänk om livet kunde vara så fridfullt som jag fotade det. Missade min föreläsning idag. Eller rättare sagt tåget i Hässleholm som var påväg till min föreläsning!

Men istället för att läsa min nya bok så blir det plugg istället! Har ni lagt märke till min nya fruktsalladsskål? :)

En bra dag.


Idag har det varit en bra och effektiv dag. Gick upp halv åtta och åt frukost med kommunikationsboken. Därefter vek jag tvätt och diskade. Sedan gick jag till badet och hade ett svettigt gympass följt av lite sol. Därefter bar det av till väla med mamma! Det kom hem en hel del scrapbookingprylar. 40% på allt!

Vi kom hem vid nio och stannade lite hos momor och nu ikväll kunde jag inte hålla mig så jag scrapade till de ljuva tonerna av karlavagnen och en kopp te!

Imorgon visar jag bilder på vad jag köpt. Jag kan droppa att nu har jag lite mer utav min kulinaraservis...



Nytillskott!


Söndag.

Jag gillar inte söndagar. Jag tänker för mycket på söndagar. Jag äter för mycket strunt på söndagar. Jag sover för mycket på söndagar. Jag gör för lite på söndagar. Jag gråter alltid på söndagar. Jag tränar inte på söndagar. Jag mår inte bra på söndagar. Söndagar - dagar jag spenderar själv, tröstäter på soffan, sover och gör inte ett skit. Dagen då jag ligger och gror in mig i självömkan. Dagen jag hade hoppats på att bli av med.

Jag är en av de få som älskar måndagar. Måndag är lika med en ny vecka med nya möjligheter. Söndagar är måndagarnas motsats. Det är en riktig skitdag.

Nu är klockan halv tio. Jag ska upp min kopp te, titta på dirty dancing, kolla på livet jag aldrig fick. Varför kan inte jag dansa så? Jag har börjat tro på det där om att man bestämmer själv över sitt eget liv och att allt är möjligt bara man vill det. Jag tror det funkar tvärtom med. Jag är nog en sån. En bakåtsträvare. En människa som vill ha det skit i tillvaron. För jag är nog inte värd något annat.

Men långt inom mig vet jag att jag är den bästa i min värld. Det finns ingen bättre än mig. För rätt mäniskor ställer jag upp om jag så måste gå barfota i snön till Ängelholm. Jag är grym på att laga mat. Jag har grym kondition och är starkare än alla andra tjockisar. Jag har en järnvilja och vet alltid vad jag vill ha. Jag har en grym ogranistationsförmåga. Ser detaljer som andra inte ens visste fanns. Den bästa planeraren. Är grymt allmänbildad och smart. Jag är så smart att jag kan göra så lite som möjligt men få största möjliga utdelning. Jag är full av känslor och kan inte hålla känslor inne. Jag kan vardagslyx och jag nöjer mig inte med det näst bästa. När jag väl har bestämt mig så blir det som jag vill.

Men det är dagar som dessa som jag får reda på vad jag vill.

Jag vill ha någon som för mig.
Någon som dansar med bar överkropp och berättar för mig när jag gör fel och ger mig ett leende när jag gör rätt. Någon som vet.

Det bästa är att jag redan har det.

S!


En väldigt bra lördag!

Gino!


Finns det något bättre än två martiniglas med gino en vanlig onsdag?

14e


Halvvägs.

Wow! En hel dag har jag lagt på en uppsats. Två ynka sidor har jag skrivit... Inspiration, var är du?! Imorgon är det en inspirerande föreläsning, följt av grupparbete och senare på kvällen blir det möte och därefter lite valentinmys! Längtar jättemycket till imorgon kväll! Då ska jag äta en god efterrätt och dricka lite vin :)

Ännu ett arbete..

Vad är det med alla dessa arbeten som ska skrivas? Ett arbete på fyra sidor ska skrivas till på torsdag. Som om jag inte har andra saker för mig?

Mätt & glad!

Mamma gick för en liten stund sen och lämnade lilo här. Vilken god mat jag lagade innan! Fläskstek med knaprigt svål och kanelchillikryddad rödkål och vinkokta äpplen i ett hemmagjort hamburgerbröd! Så rustikt och gott! Nu vill jag verkligen inte börja med disken men det är väl lika bra...

Äntligen helg!


Igår kom jag hem ifrån skolan klockan 18.00 och var väldigt mätt, precis som igår. Så istället för att steka mig en ryggbiff blev det istället en godisskål, lite choklad och läsk! En riktigt bra lördagkväll med Per Moberg på tvn som besökte skåne under sin matresa i Sverige. Synd bara att jag slocknade väldigt tidigt. Fast det var ganska skönt!
Nu har jag vaknat av mig själv och ska skriva min labbrapport eftersom vi labbade igår. Annars ska jag bjuda familjen på lite dansk ribbestek och träna i den underbara snön!

Klar!

Blev nyss klar med min powerpoint som jag ska redovisa imorgon. Jag är jättenervös inför att träffa alla i den nya kursen! Tänk så skämmer jag ut mig? Tappar löken? Spiller ut mjölk över någon? Skrattar när ingen annan skrattar? Är den enda som inte förstår kemin med mol?

Nu ska jag packa väskan och sen sova!

Vardagskemi.

Läste om fett och tvättmedel innan. Känner mgi hyfsat effektiv idag faktiskt! Nu drar jag till gymmet och när jag kommer hem väntar en powerpoint och en dansk fläskstek!

En hel dag.

Jag har ägnat en hel dag åt ett hemkunskapsarbete. Arbetet är snart klart, har bara en halv sida kvar men jag ska låta den vila lite och gro till sig. Jag kommer kanske på något riktigt bra som jag bara måste ha med? Snart ska jag ta itu med kemiboken som ska vara färdigläst till på fredag när vi ska labba! Imorgon väntar en powerpoint och lite mer läsning. Men framförallt ska jjag ta mig tid till att åka och gymma! Känner mig så seg idag för jag inte har rört på mig. 

Nu ska jag stänga ner internetet och jag kommer inte starta det förrän imorgon! Jag behöver verkligen en paus ifrån allt det moderna.. Vad blir det för mat ikväll?


 

Myskväll


Mystisdag med fruktsallad och top model! Nu väntar sängen och lite design för lärande. Längtar till effektiva onsdag för imorgon blir det thailändsk fiskgryta och ett hårt pass på gymmet!

Lugn


Efter jobbet sprang jag en liten nertrappningsrunda. Samlade tankarna och bara andades och tittade på ett Perstorp som badade i solens kvällsrutinerade skådespel. Nu är klockan snart halv sju och jag ska läsa en bok eller två. Imorgon blir det en pluggdag utan dess like då ett arbete ska skrivas samt en lektionsplanering.

Kärlek


I söndags åt jag den här femkronosglassen och njöt för fulla muggar. Det var så gott med glass! En glad nyhet är också att jag inte fick ont i magen! Igår testade jag på att göra en pepprig biff stroganoff. Den gick hem hos mig och mitt mysiga matsällskap. Idag saknar jag dig, min älskade namnsdagsälskling!

Idag.

Idag ska jag:

- Storstäda
- Tvätta
- Clean out my closet

- Dammsuga
- Dammtorka
- Tvätta golven
- Ut och gå!

:)

Det blev bättre! Nu ska jag ta mig en hamburgare och sen ska jag chilla hela kvällen! :D

Homemade hamburger!


Hemmagjort bröd, ketchup, dressing, hamburgare och färskskuren sallad, tomat, gurka och lök! Samt en skiva lagrad cheddar! Detta blev till några riktigt goda burgare som får alla snabbmatställen att blekna. Jag och J kan verkligen vår "fastfood".





Därefter blev det sång och musik till melodifestivalen tillsammans med två små skålar med gott!
Vilken fantastisk lördag!

Strålande sol!

Jag älskar vintern, speciellt när det är grymt kallt och strålande sol.

Hälsosam!

Idag kollade jag över lite siffror och lite mått. De här två veckorna har varit bland de nyttigaste i mitt liv! Nu när jag ser resultaten är jag övertygad om att såhär bra har jag aldrig mått. Det går att göra jättegod mat utan en massa fett och det går att leva ett liv utan att hetsäta choklad!

Visst, jag vet, jag har en väldigt lång väg kvar innan jag har ett "normalt" BMI, men det här är ett steg i rätt riktning! Jag säger ett stort tack till J som stöttat och hjälpt mig och ett stort tack till mig själv som har klarat det!

Nu ska jag springa en runda i morgonsolen och lyssna på de vinterkalla fåglarna!