Dagen före dopparedagen!


Här ser vi en jultrött älskling som sover över! Idag har jag hunnit med både en cheesecake och lite dadlar! Det sista julbaket så att säga! Alla räkor är skalade och imorgon blir det färskpressad apelsinjucie och en lyxig räkmacka till frukost! Efter fyra utropstecken så avslutar jag den här kvällen med punkt.

Småland


Här ser ni en äkta småländsk gran!
Igår bar det av till småland och alla mina systerbarn och systrar!

Dagen före dagen före dopparedagen!


Det är onsdag och jag är helt ledig sånär ifrån att jag ska jobba ikväll! Men det är så roligt att jag bara ser fram emot det! Idag har jag varit duktig, jag har öppnat ett nytt konto. Ett konto som heter "Lön ifrån extrajobb". Där samlar jag pengar till en tv, eller en resa eller ett halsband ifrån Tomas Sabo eller ett par Jeffrey Cambel. Vi får se vad det blir ;)
Ikväll när jag kommer hem ska jag göra julgodis! :D

Tisdagsmys


Härligt julmys med datorn framför mig och snart ska jag planera de här kommande dagarna. Sen bär det av till ica och en sväng till solen! Eller bara en slappedag framför tvn och en kopp varm choklad till!

Nyheter


Allt nytt från igår. Mina julklappar till mig själv :)

Renkärlek!


Det är något visst med renar. Det här är min andra ren och den är perfekt! Jag fick åka till Danmark för att hitta den! Eller det var nog snarare så att den fick hitta mig..
I bakgrunden är det mitt pyssel som skymtar fram. Eller är det renen som skymtar fram bakom mitt julpyssel?

Tivoli!


En romantisk dag på världens juligaste ställe med med den romantiskaste killen i världen! Tack för en underbar födelsedagspresent!




Här ser ni mig med en "glückwien" (?) spetsad med härlig rom! Den fina koppen fick jag behålla som ett fint minne ifrån Tivoli!


Där fanns riktigta renar! Jag älskar renar! Sen får ni kanske se ett litet kap jag hittade idag ;)


Vi som är romantiska med ett ljusregn i bakgrunden!



Jag vet att det heter Churros, eller vad det kallas. I danmark hette det något typ som spanska pinnar. Jättegoda med socker och choklad! Tänker fortfarande på dom!


Trötta, glada och mätta. En väldigt god "ribbestekshamburgare" ligger i min mage och värmer. Här ser ni också min nya juliga tröja som jag älskar, trots att den toar! Tack igen för idag!

Lördag!


Här ser ni en tjej som ser genuint glad ut! Hon bjöd på en fantastisk födelsedagsmiddag med ett härligt mört köttstycke och en himmelsk dessert som smakade kokos, trots den totala avsaknaden av denna! Hon såg nöjd ut med sin present som ska bli rolig att få uppleva med henne och min andra hälft S. En paradisask och Bridesmaids avrundade kvällen!

Härliga fredag!


Jag klarade min gradering! Härmed läser ni en blogg skriven av en stolt brunbältare! Jag är faktiskt väldigt stolt över mig själv att jag har klarat ett av mina delmål här i livet. Målet är svart bälte och vägen dit blir mindre! En annan sak som jag är stolt över mig själv för var att igår så var det min sista vfudag i Hästveda! Skönt och sorgligt. Det betyder att jag har klarat av 12 veckor av min praktik!

En annan sak som jag gjorde igår var att köpa korv. Men inte vilken korv som helst utan ifrån Sjunkaröd! Jag hittade dit helt utan karta eller gps! Endast mitt förträffliga minne! Jag är duktig!


Lusse lelle!


Idag är det inte vilken dag som helst utan idag är det ju Lucia! Jag började dagen med ett glas nypressad juice, yoghurt och en saffranssnurra. I skolan blev det Luciatåg och annat adventsmys.

Jag ska bli lite personlig med er. Idag har jag varit så trött. Det har jag egentligen varit i två veckor nu. Hela kroppen känns utmattad och gör vad som helst för att få sova eller sitta eller bara vila. Idag serverades det varm choklad i skolan. Jag som var törstig tänkte att det kan ju inte vara så farligt sålänge som jag tog mina piller och höll mig till ytterst lite. Ikväll har jag fått betala priset för min dumhet.

Nu ska jag pressa mig ett glas juice och gå och lägga mig!

...


Hann precis hem för att se fem minuter utav min favoritserie på TV! Nu ska jag äta min köpepaj och njuta av min hemmagjorda balsamicoglaze till mina körsbärstomater. Imorgon är det lucia och då blir det det årliga knäckbakandet!

Mitt första blomsterarrangemang!(?)


En hyacinth och lite mossa, två kanelstänger och voila!

Röda korset


Idag vart det strul med tågtrafiken så jag fick en hel del dötid i Hässleholm så jag passade på att gå in hos röda korset! De har nyöppnat inne i stan! Fick med mig två gamla kokböcker från tidigt nittonhundratal och en sked i nysilver.

Julbord!


Här har vi glada gänget samlade! Vi träffas runt tre och invigde vår julbordsdag (som vi hade fastat på så vi skulle få ner så mycket som möjligt!) och då spelade vi lite spel och hade trevligt samkväm. Därefter bar det av till Ängelholm och Klitterhus! Så underbart och vilken service!


Vi lade ju på oss några kilo efter den där stora biten varmrökt lax..



Hehe^^


En förträfflig bit lutfisk!



Här har vi det godaste på bordet! Så möra och fina och de trillade av benen de satt på. Revben som revben ska smaka!

Här står vi samlade i stormen (utom J) och blåser nästan bort. En liten stund senare står vi på ett annat sorts golv och gör stormvindar. (Galet spontan kväll i Hbg!)

Smakprov


Idag har jag varit på min praktik. Där har jag varit i tre dagar och snart fyra eller nästan fem. Nackdelen med den är att den tar upp all av min tid. Känns som om jag inte gör något annat än är i hästveda eller påväg dit eller hem. Idag hann jag träna och det var välbehövligt. Tänk så klarar jag det inte nästa fredag? Nu på fredag fyller ett kärt barn år. På lördag är det julbord och på söndag... Det ni ;)  

Honungslove


Jag är kär, igen! Lite Hästvedahonung på en onsdag lenar upp vilken dag som helst! Den är så len och söt och utan besk eftersmak. 8/10 burkar i betyg!

Julmys


Vilken härlig andra advent jag hade! Goda kakor, fint sällskap. Vi kommer ha det underbart på julbordet till helgen!

Memories!


En liten bild på min mysiga söndag. Kommer fler imorgon! Såg filmen S filmade. HAHA! Mig i ett nötskal. Saknar dom som är så långt ifrån oss! Längtar tills ni kommer hem!


Ren!


I found it! Den där renen som jag letat efter i varenda affär! Finns på Åhlens. Jag vill dit. NU!

Lyxfrukost!


Rainy


Jag har världens bästa fixar-morfar! Ett helt nytt rum känns det som. Imorgon visas resultatet! Jag måste säga att jag har varit effektiv idag. Jag har hunnit med VFU-planeringen, tapetserat, halvstädat och njutit! Nu ska jag fortsätta med VFU-mål och fortsätta min effektiva kväll!