Att köpa kurslitteratur.

Det är dyrt att köpa ny kurslitteratur. Jag betalde nyss mer för böcker än vad flygbiljetterna till Rom kostade! Detta trots att de flesta AU2 böcker är lånade på bibliotek och att jag har köpt de flesta HK böckerna begagnade. Nästa kurs ska jag vara mer förberedd. Men det är klart, läser man två kurser parallelt så blir det väl dyrt?

Men jag älskar känslan av att min hylla sakta fylls med bra litteratur. Jag älskar böcker!

Surprise


Vad gömmer sig bakom denna fint inslagna present? Det får ni se imorgon!

Luxe!


Här ser ni min dubbelsallad med handskalade räkor!
Mättande och väldigt gott.

Frostbiten




Söndag


Det är alltid något sorgligt med söndagar. De tar så snabbt slut och söndagar markerar veckans slut.
Något somm piggar upp i vinterkylan är den här unga damen! J på fotbollscup!

Födelsedagsbarn


Idag bjöds det till kalas uppe i Småland med ballonger och tacos! Smilla tyckte mycket om sin lila kjol och tröjan och boleron och sina strumbyxor. Men barbapappa var nog nästan roligast..

Nu är jag hemma igen och tänkte göra lite nyttiga bars. Vi får se hur dom blir!

Kvällen

Järparna puttrar på spisen och bulguren är snart klar. Hummusen är i kylen och snart ska jag göra en avokadoröra. Tillsammans med en fetasallad med tomat och lazisbröd blir det här en försvenskad version av en mellanösternkväll. Ska snart tända ljus och äta vid soffan. Saknar dig verkligen!

Lyxfredag.


Idag vart jag inne i stan för att shoppa en liten present till Smilla som fyller år imorgon. Såg även att den här tidningen vilade på min gröna matta i hallen när jag kom in genom dörren. Två nya lack till min samling blev det med! Jag gillar halva-rea-priset ;)

Nu ska jag vara en duktig tjej och städa och sen blir det mys i soffan med den kupade handen och ikväll blir det kryddiga färsjärpar!

Laxtorsdag


Här ser ni bild på den godaste laxen jag någonsin ätit! En asiatisk lax med ris och en blomkåls- och gurksallad. Laxen toppades med wasabiavokado. Helt fantastisk god!

Hungrig!

Efter att ha jobbat kvällen och dragit in lite pengar till mitt hushåll så är det dags för mat! Inte vilken mat som helst utan något som jag verkligen genuint älskar. Jag kallar det blodkorv! En helt fantastisk korvskapelse tillsammans med stekt potatis och sirap! Tänk, maten är redan klar! Det är vad jag kallar snabbmat :)

Jej!

Imorgon ska jag jobba! :D
Finns det något bättre än att jobba kväll på posten?!
Idag började min nya kurs på min nya termin och jag hade det riktigt trevligt. Dock finns det en hel del böcker jag måste skaffa och läsa. Det är lite mindre roligt. Nu väntar en lugn kväll och en ljummen sallad!

Kom-ihåg:
- Kolla blocket efter kurslitteratur
- Kolla in it's learning
- Tvätta
- Chilla
- Sova!


Vinter


Här får ni ett bild(snö)fall av lite bilder jag fotade i helgen! Min älsklings hem är verkligen vackert i vinterskrud!
Tittade lite på min nya kurs jag ska läsa. HAHA! Jag kommer inte ha något liv fram till sommaren..

Måndag.

Jag ska trotsa min onda hals och min frusna kropp och bege mig ut på min veckohandling. Det ska bli roligt att få fylla kylskåpet med nya goda råvaror till veckans alla goda måltider! Imorgon börjar min nya termin så eftermiddagen ska jag tillägna åt att bli lite studiemotiverad med nya block och en tom kalender som ska fyllas med roligheter!

I kväll utlovar jag även lite bilder ifrån helgen. Snö är vackert att fota i solsken!


Duktig

Jag måste ge mig själv lite cred. Jag är en väldigt duktig tjej som sköter min skolgång bra. Alla arbeten är inlämnade och imorgon ska jag ha en redovisning som jag känner i märgen att den kommer gå bra. Jag har varit duktig de senaste dagarna och inte ätit något onyttig och jag har tränat och njutit av det! Effektiviteten har varit hög och jag har hunnit med mycket. Nu ska jag sova :)


Förra helgen.


Förra helgen klättrade jag i skäralid och hade en mysig tacokväll med tillhörande sällskapsspel med mina vänner! Som vanligt vann jag i monopol, inte lätt att äga^^ eller jo :P

Effektiva torsdag!

Idag är det inte vilken torsdag som helst, utan idag är det effektiva torsdag! Ikväll ska jag kunna ge mig en klapp på axlen och imorgon ska jag kunna köpa den där sport-BHn som jag behöver. Imorgon slutar nämligen vår svenskkurs och AU2 börjar på måndag! En hel helg där jag kan göra saker utan att ha dåligt samvete för att jag egentligen borde plugga!

I lurarna har jag "Flickan och kråkan" och om två timmar är min vfu-rapport klar! :)

En förmiddag.

Jag har påbörjat ett nytt projekt som innebär att min mage ska må bättre. Igår gjorde jag ett tydligt avslut på min gamla mage och idag börjar den nya. Igår detoxade jag mig själv (levde endast på vätska) i ett dygn. Huvudvärk, otrevlighet och trötthet kan jag beskriva dagen som.

Idag är det en ny dag och jag har verkligen njutit utav min frukost. Den var verkligen efterlängtad!

Dagens lista:

- Röja upp i lägenheten
- Tvätta
- Träna
- Veckohandla
- VFU-rapport

Till mat idag blir det:

+ Chilli till lunch
+ Lax med feta och soltorkade tomater till middag


Söndagen femtonde januari

Idag är det ingen bra dag. Det gör ont.

Lördagen


Vilken vacker dag det var igår! Solen sken och jag lapade i min D-vitamin under en uppfriskande promenad till gymmet! Idag är det en ny dag och strax vankas det frukost med Svensson Svensson :)

Lugn och ensam hemmakväll.


Finns det ett bättre avslut på dagen än en varm och hemmagjord sockerbulle med en kopp te framför tvn? Ja, om jag hade haft någon att dela denna underbara smakupplevelse med ;)

Blondinbella


Blondinbella svarade mig! :D Töntig, jag vet men jag blev genuint glad! Jag ska absolut köpa hennes tidning i februari :)

Elevtextsanalys


Istället för att sitta i tråkkristianstad så sitter jag och N på varsin ort och jobbar med analysen! Vi är väldigt duktiga ska jag ta och berätta.

Nails


Här bjuder jag på en bild på mina absoluta favoriter. Fyra underbara färger som ger mina naglar det där lilla extra! Idag är jag hemma och skriver lite vfu och filar lite på elevtexten men nu skiner solen så jag ska ut och gå!

Den tioende


Här ser ni ett glas mousserande jordgubbsvin som jag serverade till min trerätters igår. Det är ju inte varje dag det är dagen efter min älskling fyller år!

Helgen!


I fredags hade vi ännu en lyckad spelkväll med mycket god mat. En mustig och mör gryta och till efterrätt blev det klassikern marängsviss!

Deadline

På hela dagen idag med många pauser han jag första delen samt läst två böcker. Inatt ska jag hinna del två och del tre!


Update:
Nu är klockan tio över sex och snart har jag dygnat. Jag är på en väldigt god väg med min rapport och snart väntar sängen. Ska bara skriva lite till ;) Btw^^ såhär ser plugghästen ut 06:10!

Update 2:
Nu är jag klar med målet! Senast söndag är jag klar med hela skiten!

Plugghäst


Såhär mysigt har jag det när jag skriver min mycket tråkiga rapport. Är det snö eller regn som trillar ner utanför fönstret?

Last night.


En väldigt grå onsdag blev till en mycket trevlig dag istället! Grått kan vara varmt och mysigt. Efter ett hårt pass på gymmet som resulterade i en grov träningsvärk i axlar och armar så blev det en mycket spännande lax som följdes åt av en mysig spelkväll i goda vänners lag. Den varade i fyra timmar och jag blev mästarnas mästare! Alla röda hotell ni ser på spelplanen, de är mina!

Update

Sova är för mesar! Nu blir det en natt med the SIMS :D

Fleur


2 januari.
Idag har det varit vackert och lite grått. En snygg solbränna skiner från mitt ansikte och när jag tittar ner i min röda badrumsmatta ser jag bara rost. Ännu en dag har passerat utan att jag har börjat på min VFU-rapport. Den bara glider iväg. Men den kommer bli klar. Imorgon kommer bli annorlunda, inte lika lat för imorgon ska jag socialisera mig!

Året 2011


Ett år har passerat och mycket har hänt; både roligt och mindre roligt.
Saker som jag minns:
- Flytten hem till pp.
- Jag fyllde 20 år
- Gotland
- Siesta
- Sommarjobb
- Börjat på karate igen
- Brunt bälte!
- Danmark
- Tivoli
- Liseberg
- Gokart
- Plockade jordgubbar första gången
- Johan och Elin åkte
- Lilo flyttat hem
- Smilla föddes
- Savannah lärt sig läsa
- Ullared
- Gjort äppelchutney
- Midsommar i Mellbystrand
- Alla hemmakvällar med mamma
- Alla mysiga utflykter med mormor och morfar
- Alla shoppingrundor
- All fantastisk mat jag lagat
- Österlen och Kivik
- Helsingborgsfestivalen
- Julbordet
- Breaking dawn
- Gymkort
- Min vackra lägenhet
- Blivit tillsvidare anställd
- Jobbat som vikarie
- Praktik i Hästveda
- Skolan
- En fantastisk jul & nyår!

Det har hänt mycket mera och allt har blivit bättre. Känslan i magen och hjärtat är varm och gosig. Det här nya året kommer att bli så jättebra!



Nyår!


Här ser ni gästerna som var inbjudna till min eleganta nyårsbjudning! Till vänster ser ni min medvärd, mini F. I de snygga martiniglasen ser ni en exotisk räkcoktail till förätt. Innan dess blev det glöggmingel med tilltugg (nötter och tunnbrödspinnar). Till varmrätt blev det rådjursadel med potatiskaka, sås, brocoli och den klassiska nyårssalladen! Till efterrätt blev det chokladcheesecake! Förutom allt detta blev det även en massa gottegottgott!


Damerna i köket! Här tror ni kanske "aaah de där typiska könsrollerna" men icke sa nicke! Gossarna diskade all disk klockan tre på natten utan att klaga! Guld värd! (om ni undrar vad vi gör på bilden så checkar vi in det väldigt möra köttet)


Mellan julklappsspelet där vi såg tydliga bevis på Js otur så dansar jag och S in det nya året i mitt kök! (ser ni min nya klocka? ;))


De stiliga festprissarna klockan 00:00!


Scchhkååål! Gott nytt!!

S&j!


Här spår vi det nya året i tenn. Jag är delfinen och Rickard är sälen^^ J fick en drake, S fick en filur från Star Wars, M fick ett flygplan och K har jag "glömt" ;) (Grejen mellan sälen och delfinen är kärlekens tunga, om ni nu inte ser det.)


Det riktigt gnistrade om dig ikväll snygging ;)


Tack för en helt fantastisk kväll!


Julafton


Ett mycket gott julbord som jag och mormor hade komponerat ihop. Nyheter för i år var; den varmrökta laxen, älgrulle, varmrökt hjort, ål, renkorv, hjortkorv och ölkorv samt min ekfatslagrade julmust och min julcheesecake!



Enligt tomten måste jag ha varit väldigt snäll i år för jag fick helt fantastiska julklappar som verkligen träffade rätt. Ett stort tack för alla mycket fina klappar! Det märks att jag har underbara nära och kära!


Kvällen avslutades i kyrkan. (efter det så avslutades kvällen med ett maraton av svensson svensson av mig och morfar!)

Den här julen har verkligen varit jättebra. Avkopplande och mycket god mat och mycket trevligt sällskap. På juldagen åkte jag hem till Rickard och träffade hans utomlandssläkt och badade badtunna och blev kraftigt förskyld! På annandagen kom min syster ner ifrån småland och vi åt julmat igen och hade det mycket trevligt!

I mellandagarna har jag tagit det väldigt lugnt, hängt med min kusin och träffat mina kära vänner och Rickard. Lite shopping har jag hunnit med också!